Megfelelő minden szezonban: a 205/55 R16 négyévszakos gumi

Az ideális gumiabroncs kiválasztása sokszor jelent kihívást az autótulajdonosok számára. Szerencsére ma már többféle kialakítás közül lehet választani. Arra is van lehetőség, hogy a szezonok közötti váltás ne okozzon fejfájást. Erre jelent megoldást a 205 55 R16 négy évszakos gumi is.

 

Miért olyan jó választás a 205 55 R16 négy évszakos gumi?

 

Ott van például a Continental AllSeasonContact 205/55 R16 abroncs, ami tökéletes egy személyautó számára. Sokan még a mai napig ellenzik a négy évszakos gumi használatát, pedig ma már igazán modern kialakításokkal, megoldásokkal találkozhatunk. Idetartozik a már előbb említett abroncs is. Olyan anyagból készült, ami mindig megőrzi a rugalmasságát. Ennek az alkalmazkodóképességnek köszönhetően a gumiabroncs kimagasló teljesítményt tud nyújtani vizes téli és hóval borított utakon is. A speciális szilikakeveréknek hála jól tapad a havas, nedves úton.

 

Nyáron sem kell aggódni: a minimális mértékben lamellázott mintázattal száraz úton is tökéletes lesz a kezelhetőség, a fékezés és a tapadás. Ez az abroncs megtestesíti mindazt, amiért egy négy évszakos abroncs jó választás lehet. Minden évszakban megfelelő teljesítményt nyújt, így a cserével sem kell bajlódni. Nem fog meglepetésként érni minket, ha egyik napról a másikra megváltozik az időjárás. Beköszönt például a hideg tél, fagyosak az utak. Nem kell kockáztatni, hogy elfelejtettük vagy túl sokáig halogattuk a téli szett felszerelését. A négy évszakos abroncs használatával mindig, minden körülményre készen fogunk állni.

 

Természetesen még mind a mai napig sok kritikát hallhatunk ezzel a kategóriával kapcsolatban. Az egyik leggyakoribb érv az, hogy igazán semelyik évszakban sem teljesít jól, túlságosan is univerzális, így inkább csak átlagosnak mondható, mint kiemelkedőnek. Jó pár évvel ezelőtt még talán jogosak voltak ezek a kifogások, de mára annyit fejlődött a technológia, hogy egyáltalán nem kell aggódni amiatt, ha például egy 205 55 R16 négy évszakos gumi van a személyautón.

 

Miben más egy négy évszakos gumi?

 

Természetesen minden abroncsnak megvan a maga előnye és hátránya. Ezért is érdemes bővebben olvasni a témáról, hogy a vásárlás előtt minden információ a rendelkezésünkre álljon, amire csak szükség van. A legnagyobb különbség elsőre nem is látszik kívülről, amit a specializált és a négy évszakos abroncsok között fel lehet fedezni. Az “univerzális” változat sokkal puhább keverékből készül például a nyárihoz képest, így hideg időben is megfelelő tapadást tud nyújtani.

Külsőleg a mintázat lehet az elsődleges tényező, amiben eltér. A négy évszakos abroncs vegyíti a téli és nyári gumi motívumait. A nyáron használt gumiabroncsok futófelülete sokkal telítettebb, mivel így tud ideális tapadást biztosítani. A bordákat kereszt és hosszanti irányban is barázdák választják el, hogy esős napokon is ki tudja szorítani a vizet. A téli abroncs keskenyebb, mélyebb barázdákkal, nagyobb bordákkal rendelkezik. A négy évszakos gumi a kettő között helyezkedik el.

 

A négy évszakos gumi ideális választás lehet

 

Az egyik legnagyobb érv mellette a költséghatékonyság. Egy minőségi négy évszakos gumiszettel meg is spórolhatjuk az éves (kétszeri) cserét. Ezzel helyet takarítunk meg a garázsban is. Tökéletes választás azok számára, akik az autójukat munkába járásra, vásárlásra vagy a család fuvarozására használják. Ha nem tudod, melyik lenne a legjobb gumi szett, keress minket bizalommal és segítünk eligazodni.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel