Mitas – Napjaink elvárásaihoz igazodva

Az 1930-as években a Michelin és a Veritas vállalatok egyesülésével kezdődött meg a MITAS gumiabroncsok gyártása. A prágai székhelyű gumigyár a kezdetektől fogva mezőgazdasági-, ipari- és motorkerékpár abroncsokat gyártott. Napjainkban már Csehországon kívül Európában még három, az Egyesült Államokban pedig egy gyártó egységet üzemeltet.

A gazdaság gyors fejlődését a kiszolgáló gépeknek is követniük kellett. Ma már nagyobb sebességgel szállítanak, és nem csak szántóföldeken, réteken. Így az ezen gépekre való abroncsok gyártása is ezzel párhuzamosan változik, azonnal reagálva a piaci kihívásokra.

Munkára optimalizált gumik: Mitas HCM

A különböző munkafolyamatokra és igénybevételekre optimalizálták a gumik kialakítását, hogy valóban hatékony és költségtakarékos munkát lehessen általuk végezni. A mai ipari és mezőgazdasági abroncsok az új univerzális profiloknak köszönhetően a vállrész kiszélesítésével kiváló kapaszkodó készséggel, terhelhetőséggel rendelkeznek. Az abroncsok élettartama megnőtt.

A Mitas HCM (High Capacity Municipal) univerzális, csendes futású, nagy kapacitású kommunális abroncsát úgy tervezték, hogy minden évszakban, bármilyen terepviszonyok között kiváló teljesítményre legyen képes. Acélszalagos radiál felépítésük, és az abroncs közepén található egyedi mintázat mind a fentieket szolgálja. Továbbá az abroncsok munka közbeni zajkibocsátása és vibrációja is minimálisra csökkent, és kiváló öntisztító tulajdonságokkal rendelkeznek melynek köszönhetően nagyon jó kormányozhatóak nehéz terepen is.

Miután a gumik igencsak nagy terhelésnek vannak kitéve, úgy gondoljuk érdemes megvizsgálni az abroncsok kopási tulajdonságait. Jó hír, hogy bár csökkent a bordák mélysége, mégis ennek köszönhetően gördülnek sokkal könnyebben. Habár nagyobb az érintkezési felület a talajjal, nagy mértékben csökkent a használat közbeni dörzshatás.

Az alacsonyabb súrlódási tulajdonságnak pozitív következményeként a kerék a gyepen történő áthaladáskor nem tiporja le, nem teszi tönkre annyira a gyepfelületet. Ugyan a gumiabroncsok keskenyebbek lettek, de mivel a súly egyenletesebben oszlik el a talajon ezért a gyeptakaró sérülése minimálisra csökkenhető.

A Mitas mezőgazdasági és ipari gumiabroncsok alkalmazása elsősorban bérvállalkozók számára lehet kifizetődő, akik sokat használják a traktorjaikat közúton. Azoknál a traktoroknál, amelyek szinte kizárólag szállítási munkát végeznek, nem kétséges ezeknek a gumiabroncsoknak a takarékos hatása.

Természetesen a Mitas abroncsokat megrendelheted telephelyeinken és webáruházunkban is.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel