Megválasztották 2021 legjobb négyévszakos abroncsát

Az Auto Bild a Hankookot választotta az év gyártójának a négyévszakos abroncs kategóriában.

A Hankook Kinergy 4S 2 négyévszakos termékcsaládja minden kritériumban dobogós helyen végzett Európa legolvasottabb autósmagazinjának tesztjein. A siker egyik legfőbb tényezője a minden időjárási körülmények között kiemelkedően magasfokú biztonság volt.

A szerkesztők döntése az Auto Bild és társmagazinjai által 2021-ben végzett teszteken alapszik. A Kinergy 4S 2 X a legjobb nagyméretű, SUV-kra tervezett négyévszakos abroncs lett az Auto Bild Allrad értékelése szerint, míg a Kinergy 4S 2 harmadik helyezést ért el a személyautók négyévszakos prémium abroncsainak tesztjén. Mindkét helyezés nagyban hozzájárult az összesített eredményhez.

A magazin szerkesztői a Hankook Kinergy 4S 2 X-et választották meg az idei év legjobb négyévszakos abroncsának. Az értékelést az alábbiakkal zárták: „Valóban létezik az az abroncs, amely biztonságos vezetést kínál időjárási körülményektől függetlenül. A Hankook tesztgyőztes abroncsa a téli és nyári abroncsok jellemzőinek egyedülálló kombinációja.” (2021. 10. szám)
A Kinergy 4S 2 személyautókhoz tervezett változatának egyirányú abroncsmintázata egyedülálló megbízhatóságot biztosít nedves, száraz és havas útviszonyok között is. A futófelület V alakú, egymásba kapcsolódó blokkjai még hideg időjárás esetén is kiváló menetstabilitást biztosítanak. Ezt extra széles, két fázisú, fő vízelvezető árkok egészítik ki, amelyek lehetővé teszik a víz optimális oldalirányú elvezetését még nagy esőzés esetén is. A vízelvezető rendszer az aquaplaning elkerülésében is nagy szerepet játszik, télen pedig hatékonyan segít abban, hogy ne maradjon latyak a csatornákban. Ezeket a jellemzőket a futófelület nagy sűrűségű, szilikában gazdag polimer keveréke teszi még hatékonyabbá, míg a természetes olajok és gyanták magas aránya a nedves tapadásért felel.
A fenti témához kapcsolódó kérdések esetén állunk rendelkezésére.
Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel