continental-logo

Continental, mozgásban a jövő

A Continental egyik fő szakterülete és technológiai vezető szerepe az üzemanyag-fogyasztás csökkentése, amelyet hatékonyabb üzemanyag-befecskendező rendszerekkel, csökkentett gördülési ellenállású gumiabroncsokkal és hibrid meghajtási rendszerekkel érnek el.

A Continental a Continental márkanév alatt értékesít autó-, motor- és kerékpárabroncsokat világszerte. Más márkákat is gyárt és forgalmaz regionális szinten, mint például a General, az Euzkadi, az Uniroyal vagy a Barum. A Continental ügyfelei közé tartozik az összes jelentős autó-, teherautó- és buszgyártó, mint például a Volkswagen, a Daimler AG, a Ford, a Volvo, az Iveco, a Schmitz, a Koegel, a Freightliner Trucks, a BMW, a General Motors, a Toyota, a Honda, a Renault, PSA és Porsche.

A Continental úttörő technológiákat és szolgáltatásokat fejleszt az emberek és áruik fenntartható és összekapcsolt mobilitása érdekében. Az 1871-ben alapított technológiai vállalat biztonságos, hatékony, intelligens és megfizethető megoldásokat kínál járművek, gépek, közlekedés és szállítás területén. 2021-ben a Continental 33,8 milliárd eurós árbevételt ért el, és jelenleg több mint 190 000 alkalmazottat foglalkoztat 58 országban és piacon. A cég 2021. október 8-án ünnepelte fennállásának 150. évfordulóját.

Miért a Continental?

 • Prémium minőség
 • Tökéletes teljesítmény, versenykörülmények között is
 • Kiváló választás nagy teljesítményű autókhoz
 • Sportos vezetéshez ajánljuk
 • Közel 40 év gyártói és fejlesztési tapasztalat

Fontosabb mintázatok

 • UltraContact
 • PremiumContact 6
 • WinterContact TS 870
 • EcoContact 6
 • PremiumContact 7
 • Vancontact Winter
 • ContiVanContact 200
 • ContiSportContact 5
 • VanContact Eco
 • AllseasonContact

A márka története

1898-as kép a Continental gumiabroncs gyárából

A Continentalt 1871-ben alapították, Continental – Caoutchouc und Gutta-Percha Compagnie néven. 1898-ban a Continental megkezdte a sima futófelületű gumiabroncsok fejlesztését és gyártását, ami a márka legnagyobb sikere volt. 1904-ben a Continental lett az első olyan vállalat a világon, amely barázdás járműabroncsokat gyártott. A Continental másik fő terméke a levehető kerekes gumiabroncs volt, amelyet túrajárművekhez készítettek (1905). Az 1920-as évek végén a Continental egyesült több másik nagy gumiipari vállalattal, így megalakult Németország legnagyobb gumiipari vállalata, a “Continental Gummi-Werke AG”.

A Continental 1999-ben szövetkezett a FATE-vel személygépkocsik, teherautók és buszok gumiabroncsainak Argentínában való gyártására, valamint a San Fernando-i üzem gyártásának Dél-Amerika többi részébe történő exportálására.

2001-ben a Continental ellenőrző részesedést szerzett a Temicben, a DaimlerChrysler autó-elektronikai üzletágában, amely jelenleg a Continental Automotive Systems része. A vállalat 2004-ben megvásárolta a német Phoenix AG autógumi- és műanyaggyártó céget , 2006-ban pedig a Motorola autóipari elektronikai egységét. A Continental 2007-ben megvásárolta a Siemens VDO -t a Siemens AG -tól. Szintén 2007-ben kezdett a vállalat építeni. egy Costa Rica-i üzemet, amely hajtáslánc-alkatrészeket gyárt Észak-Amerikának. 

continental-gyar

2020. november 13-án bejelentették, hogy Elmar Degenhart rövid határidővel lemondását követően Nikolai Setzer veszi át a vezérigazgatói posztot.

2021 februárjában a Continental bejelentette, hogy kisebbségi részesedést szerzett a Recogniban, egy német-amerikai start-upban , hogy továbbfejlessze autonóm vezetési technológiáját . A startup egy új chip – architektúrán dolgozik a mesterséges intelligencia alapján valós idejű objektumfelismeréshez.

2022 áprilisában a Continental újraindította a gumiabroncsok gyártását Oroszországban, annak ellenére, hogy az orosz-ukrán háború alatt a 2022-es orosz ukrajnai invázió miatt szankciókat vezettek be.

A Continental gumiabroncsok

Az 1871-ben alapított Continental egy multinacionális vállalat, amely biztonságos  és teljesítményorientált gumiabroncsokat gyárt személygépkocsikhoz, haszongépjárművekhez és kerékpárokhoz. A gumiabroncs-technológia és a gumiabroncsgyártás egyik legjelentősebb piacvezetőjeként, széles termékpalettával rendelkezik. A kutatásba és fejlesztésbe való folyamatos befektetés révén a Continental jelentősen hozzájárul a biztonságos, költséghatékony és környezetbarát közlekedéshez.

Háromból egy gyári személyautó Európában Continental abroncsokkal szerelt. Vezető OE beszállítóként az Európai piacon, jóváhagyást kapva a partnereiktől a termék kivételes minőségének jele. A területen elért sikerük a fenntartható mobilitás iránti elköteleződésüket is tükrözi: a Continental Original Equipment abroncsok az Európában gyártott teljesen elektromos személyautók és furgonok több mint 40%-ra, illetve az Amerikai kontinensen gyártottak 50%-ra kaptak jóváhagyást.

Három lépésben teszi a Continental intelligensebbé és fenntarthatóbbá a mobilitást:

1. Csökkentés
Folyamatosan a felhasznált anyagok mennyiségének csökkentésén dolgoznak, növelik a megújuló nyersanyagok mennyiségét, amelyekből a gumiabroncsaik készülnek. Ugyanakkor lépéseket tesznek annak érdekében, hogy csökkentsék valamennyi újításuk gyártási lábnyomát, valamint a használat során a környezetre gyakorolt hatását.

2. Újrafelhasználás

Következetesen növelik az újrahasznosított anyagok arányát termékeikben, például azzal, hogy a gumiabroncsok burkolatához újrahasznosított műanyag palackokból származó poliésztert, valamint új erőforrások helyett újrahasznosított acélt, gumit vagy kormot használnak.

3. Újrahasznosítás

A termékeik élettartamának növelésétől kezdve (például az elhasználódott gumiabroncsok újrafutózásával) az életciklusuk végén az anyagok újrahasznosításáig arra törekednek, hogy a csúcstechnológiai termékeiket alkotó értékes összetevőket ne kidobják, hanem újrahasznosítsák.

Irány a webáruház!

Keresd most a készleten lévő Continental abroncsokat kiszállítással vagy felszereléssel!