Milyen esetben jó választás a Bridgestone gumi?

Milyen esetben jó választás a Bridgestone gumi?

Ha új gumiabroncs szettet kell vásárolnunk, akkor ma már rengeteg gyártó kínálatából lehet válogatni. A folyamat során több szempontot is számításba kell venni, amelyek közül elsődleges a minőség. A Bridgestone gumi nem hiába számít az egyik legnépszerűbbnek, hisz évtizedek óta megbízható választásnak bizonyul.

 

A Bridgestone gumi története: egy újabb sikertörténet Japánból

A megfelelő autógumi kiválasztása napjainkban sokszor igazi kihívás lehet, a helyzet nem volt sokkal egyszerűbb évtizedekkel ezelőtt sem, igaz, akkor még a minimális kínálat volt a nehézségek fő okozója. A Bridgestone-t 1931-ben Shojiro Ishibashi alapította Japánban. A cég neve is az alapító nevéből ered, ugyanis az japán kifejezés jelentése kőhíd. Ishibashi előtte lábbeliket készített, és 1930-ban gyártotta le az első gumiabroncsot. Egy évvel később ő lett az első japán gumiabroncsgyártó. Az abroncstól kezdve a golflabdán át egészen a gumitömlőig mindent készített, a következő 10 évben pedig leginkább a fejlődés jellemezte a vállalatot.

 

A bevétel 1953-ban már átlépte a 10 milliárd jent, ezzel Japán legnagyobb gumiabroncsgyártójává vált. A hatvanas években megszületett a vállalat híres mottója, azaz “kiváló minőségű termékekkel szolgálni a társadalmat”.

1962-ben kifejlesztették az első japán acél radiál gumiabroncsot, kifejezetten buszokhoz és teherautókhoz, majd 1964-ben már személyautókhoz is. A Bridgestone gumi kiterjesztette termelését Japán határain túlra, ugyanis 1965-ben gyárt nyitottak Malajziában, az első irodát Európában, Brüsszelben 1972-ben alapították.

 

1979-ben piacra dobták a személyautók számára készített alufelnit, majd kifejlesztették a használt abroncsok újrahasznosításának technológiáját. A Bridgestone nevéhez fűződik a köpenyperem is, 1983-ban pedig a világpiaci pozícióját is megerősítette. Ehhez az kellett, hogy a Firestone Tire & Rubber Companytől megvásárolta első termelőüzemét az Egyesült Államokban, Tennesseeben. 1988-ban pedig az egész Firestone vállalatot felvásárolta, ami addig az USA második legnagyobb gumiabroncsgyártó cége volt.

 

Nem volt megállás: irány a csúcskategória!

A gumiabroncsokról érdemes olvasni, ugyanis a Bridgestone gumi élete is elég kalandosan alakult. 2004 februárjában leszállították az 1 milliomodik defekttűrő abroncsot, amivel a cég tovább erősítette vezető pozícióját a területen. A nagyobb autógyártók is nagy bizalmat fektetnek a Bridgestone vállalatba, jó példa erre a Daimler Chrysler márkával való töretlen együttműködés. A csúcsot és legnagyobb ismertséget akkor érte el a japán gyártó, amikor 1997-ben betört a Forma-1 világába, ahol 2007-től 2010-ig egyedüli gumibeszállító volt. Már a második szezonban, 1998-ban a cég megszerezte első világbajnoki győzelmét, amit később egyéni, valamint csapat világbajnoki címet jelentett. A MotoGP-t is megjárta már a Bridgestone gumi. 2010 óta pedig többször is felröppent a hír, hogy vajon mikor térnek vissza a száguldó cirkusz világába.

 

Magas minőség a közutakon is

Természetesen nem kell ahhoz autóversenyzőnek lenni, hogy egy Bridgestone gumi kerüljön az autóra. Ma már számtalan járműtípusra vásárolhatunk ilyen abroncsot: személyautóra, teherautóra, SUV-ra, buszra. Minden modellhez megtalálhatjuk a kompatibilis változatot. Ha új gumiabroncs szettet keresel, vedd fel velünk a kapcsolatot és segítünk kiválasztani a megfelelő terméket.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel