Miért pont a Royal Black?

A Royal Black gumiabroncsok az egyik legolcsóbbak a piacon, ezért sokan – megúszva a komolyabb zsebbenyúlást – ezt a márkát választják. De vajon van olyan felhasználó, akinek tényleg ez a márka lehet a legjobb választás?

A gumiabroncsok az egyik legfontosabb alkatrészei az autónknak, ennek ellenére rengetegen elhanyagolják, nem foglalkoznak vele. Azonban ez az egyetlen olyan elem, mely folyamatosan, az utazás minden másodpercében összeköt minket az úttal. Lehetsz profi sofőr, remek reflexekkel, ha a vészhelyzetben a gumi nem tapad be. Lehetnek lyuggatott kerámia féktárcsáid, színesre festett féknyergekkel, ha nincs gumi, ami átvigye a fékerőt az aszfaltra. És hiába van 250 LE, hozzá 450 Nm teljesítményed, ha a vacak gumik miatt elkapar az autó a hóban, hegynek felfelé.

A fenti három jelenet egy-egy kiragadott képe a valóságnak, ám szerencsére ezek nem mindennapos helyzetek. Ha így lenne, mindenkinek a Pirelli PZero Corsa-t vagy a Continental WinterContact TS 860 S-t ajánlanám, hogy minden helyzetben maximális legyen a tapadás és a teljesítmény-leadás. A mindennapokban viszont olyan tulajdonságok lesznek fontosak, mint a megbízhatóság, az alacsony zajszint, a jó futásteljesítmény, a megfelelő gördülési ellenállás, mely alacsony fogyasztási mutatót eredményez vagy éppen a könnyedén érvényesíthető, kiterjeszthető, hosszútávon elérhető garancia.

Ismerd a határaid

A Royal Black nyári, négyévszakos és téli abroncsai az utóbbiakban erősek. Persze nincs olyan futásteljesítményük, mint egy Michelinnek, nem olyan csendesek, mint egy Continental, de legyünk őszinték: nem is ezt várjuk el egy harmadannyiba kerülő abroncstól. Amit elvárunk az az, hogy éveken keresztül hozza a kötelezőt, hogy ne hagyjon cserben és emellé legyen elfogadható szintű a teljesítménye. És ezt a Royal Black gond nélkül tudja.

Az persze fontos, hogy ismerjük az autózási szokásainkat, mielőtt a Royal Black gumikat választjuk. Szakmailag ugyanis a következő felhasználóknak ajánljuk ezeket az abroncsokat:

  1. évente 5-15 ezer kilométert tesz meg
  2. az autót legfőképp városban, rövid utakon használja
  3. kis teljesítményű autót használ
  4. az autót visszafogottan vezeti
  5. az ár az elsődleges szempont a gumiválasztásnál

Mint már a bevezetőben is említettem, a legtöbben az utolsó pont alapján választják a Royal Black gumikat. És ezzel alapvetően semmi gond nincs, ugyanis még mindig jobb egy gyengébb minőségű új abroncs, mint egy agyonhasznált, de márkás. Ha nem teheted meg, hogy az autón lévő 3mm-es Hankookot egy új Hankookra cseréld, válassz bátran egy új Royal Blacket, még mindig sokkal-sokkal jobban jársz. Fontos, hogy csak akkor, ha a fenti öt pontból legalább három igaz rád.

Alacsony zajszint, kedvező fogyasztás

És bár az ára a legjobb tulajdonsága, a többi tényezőt sem szabad leírni: a Royal Black nyári gumik fogyasztási mutatói sok méretben Laufenn, Barum vagy éppen Hankook minőséget mutatnak, ahogy a zajértéke is. A négyévszakos abroncsok pedig remek teljesítményre képesek, mind a nagy nyári melegben, mind a mínuszos téli reggeleken, köszönhetően a rendkívül fejlett gyártástechnológiának. Sok korábbi vásárló egyenesen a Royal Black márkáért jön vissza hozzánk, annyira megkedvelte az évek alatt ezt az egyszerű, de annál szerethetőbb márkát.

A Royal Black abroncsok a következő kategóriákban érhetőek el:

  • személyautó gumik (nyári, négyévszakos, téli)
  • kisteherautó gumik (nyári, téli)
  • 4×4 gumik (országúti, félterepes, durva terepes)

Az tehát látszik, hogy a Royal Black gumiknak igen is megvan a helye a piacon, és remek választás lehet, ha nem akarsz egy vagyont áldozni olyan abroncsokra, melyek kiváló tulajdonságait valójában ki sem tudnád használni. Hisz hiába a profi tapadás, ha nem vagy versenyző, hiába a remek fogyasztás, ha az autód egyébként 20 litert eszik százon, és fölösleges a 3dB-lel halkabb abroncs egy 20 éves, köhögős dízelben. Akkor legalább spórolj egy kicsit a kasszánál…

A Royal Black gumikat minden telephelyünkön és a webáruházban is megvásárolhatod! Ráadásul minden abroncshoz ajándék 2 év kátyúgaranciát adunk!

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel