Michelin CrossClimate 2 – a trónkövetelő

Elérkezett a december, a héten leesett az első hó, hamarosan érkeznek az ünnepek. A tudatos autóhasználók vígan szelik (a latyakot) a korábban megvásárolt téli gumikon, a későn ébredők viszont épp csak rendelgetik a megfelelő papucsokat. Az ő figyelmükbe ajánljuk a Michelin legújabb négyévszakos gumiját, a CrossClimate 2-t. 

A négyévszakos abroncsok hazai térhódítása nem véletlen: kényelmesek, hisz nem kell őket cserélgetni, gazdaságosak, hisz nem kell átszerelési díjat fizetni, ráadásul a prémium négyévszakos abroncsok esetében szakmailag sem kell túl nagy kompromisszumot kötni, a tapadásuk, tartósságuk itthon télen és nyáron is megállja a helyét. Persze vannak kivételek, a 10 centis hóba a téli gumi való, ott a legjobb négyévszakos gumi is döcögni fog.

Michelin CrossClimate 2 négyévszakos gumiabroncs

Ebbe a szegmensbe, a legfelső polcra érkezett meg idén a Michelin újítása, a CrossClimate 2. Egész pontosan az eddigi típus, a CrossClimate+ helyére. Bár az érkezése kicsit döcögősen kezdődött, ugyanis sok méret gyártása a vártnál később indult el, ma már több, mint 50 méretben elérhető, akár készletről vagy néhány napos beszerzéssel. A teljes paletta pedig 109 méretből áll, 15″-tól 20″-ig.

A CrossClimate 2-t a Michelin a piac egyik legjobb négyévszakos gumijaként emlegeti, és ebbe szakmailag sem nagyon lehet belekötni. Már a korábbi mintázattal is magasra tették a lécet, de az optimalizált V-mintázat, a természetesen szupertitkos alapanyag-keverék további előnyöket képes kisajtolni a felhasználók számára. Hogy csak a legfontosabbakat említsük: 10%-kal kisebb gördülési ellenállás, 5%-kal rövidebb fékút szárazon, nem beszélve a hibrid- és elektromos autóknál fontos zajszintről, melyet szintén csökkenteni tudtak az előző modellhez viszonyítva.

Mindezen előnyökről olyan technológiák gondoskodnak, mint a MaxTouch Construction, mely optimális talpnyomatot biztosít, egyenletesen osztja el a gyorsulás, fékezés és kanyarodás közben támadó erőket ezáltal kiváló kopásállóságot, kitűnő élettartamot biztosítva. A váll közeli árkoknál található P-edge a havas tapadásért felel, a Cool Running oldalfalak és a LEV lamellák pedig kevesebb energiát használnak fel az utazás során, ezzel is növelve a hatótávot.

A Michelin négyévszakos abroncsa

A CrossClimate 2 természetesen rendelkezik a 3PMSF téli minősítéssel, így külföldön is használható, ahol a jogszabályok azt megkövetelik. Az azonban fontos, hogy olyan országokba, ahol várhatóan 20+ centi hóval találkozunk, ne ezzel az abronccsal induljunk, és a sítábornak se négyévszakos gumikkal vágjunk neki, ugyanis okozhat kellemetlen meglepetéseket. A négyévszakos abroncsok ugyanis – köztük a CrossClimate 2 is – többnyire nyári keverékűek, így az enyhe teleket, a latyakos, éppen havas, néha lefagyott utakat (melyekkel a hazai utakon is találkozunk) jól kezelik, de a komoly hóréteggel borított, tartósan -10°C alatti utakat már nehezebben fogják tolerálni. A négyévszakos és a téli gumik tartóssága és kapaszkodóképessége is eltér ilyen körülmények között, és nem előbbi javára.

A CrossClimate 2 azoknak lehet tökéletes, akik minőség-tartósság-gazdaságosság háromszög legjobb alternatíváját keresik, emellett pedig a konzervatívabb vezetési stílust preferálják, vagy esetleg a második számú családi autóra keresnek megfelelő gumiabroncsot.

A Michelin négyévszakos abroncsait természetesen megtalálod webáruházunkban és üzleteinkben is!

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel