fbpx

Megérkezett! Itt az új Hankook W330 téli gumi!

Az eddig remekül teljesítő W320 helyére érkezik a palettába, elsősorban 16″ vagy afeletti méretekben.

A Hankookra jellemző, hogy viszonylag gyakran, nagyjából 2-3 évente leváltja aktuális mintázatait, frissít, fejleszt rajtuk. A W330, azaz a Winter i*cept Evo esetében is ez történt, ráadásul a megszokott apró módosításokkal ellentétben egy teljes újragondoláson esett át a mintázat. A korábban bevált aszimmetrikus mintázat helyett ugyanis a W330 egy V-alakú szimmetrikus elrendezést kapott.

Mint láthatjuk, a mai autópiac jelentős átalakuláson megy át, a crossoverek, SUV-k megjelenése, valamint az ezzel érkező nagyobb átmérőjű kerekek más-más összetételű abroncsot kívánnak a gyártóktól. A V-mintázat előnye, hogy ezek a téli abroncsok jobban vezetik el a sarat, a vizet, ez pedig az enyhébb telekhez szokott országokban (például hazánkban) is előnyössé válhat. Itt ugyanis jellemzően nem a 15-20 centis hóréteggel, hanem a latyakkal, a vízzel, saras lucsokkal kell megküzdenie az autóknak és az abroncsoknak.

Az újonnan kifejlesztett futófelületi keveréknek köszönhetően a W330 futófelülete alacsony hőmérsékleten is rugalmas marad és biztos tapadást nyújt. Emellett, a megerősített oldalfal a széles vállrésszel közvetlen kormányzási reakciót és stabil kezelhetőséget biztosít, ráadásul a W320-ban is meglévő extra tapadást biztosító szilika keveréknek köszönhetően nagyobb hórétegben is megmarad a kellő vonóerő. Mindez nagyfokú biztonságérzetet, kellő magabiztosságot adhat a sofőrnek, akár a legzordabb körülmények között is.

A W330 Winter i*cept Evo 3 jellemzően nagyobb méretekben, felsőkategóriás, nagyteljesítményű szedánokhoz, crossoverekhez, kombikhoz, SUV-khez ajánlott. Aki esetleg kompaktabb, kisebb járműhöz keres Hankook abroncsot, számára a W452 Winter i*cept RS2 lesz a jó választás.

Az abroncsok elérhetőek bármelyik telephelyünkön, az elérhetőséggel vagy az árakkal kapcsolatban kérlek keresd fel szervizeink egyikét.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel