Ezért ne hagyd a vizet a kocsiban!

A mostanihoz hasonló hőségben a csapból is az folyik, hogy mindig legyen nálad legalább egy üveg folyadék, ha kocsiba ülsz. Azonban van, amire érdemes odafigyelni!

A 35-40°C-os kinti hőmérséklet rendesen megizzasztja az embert, eközben pedig rengeteg folyadékot veszítünk, melyet vissza kell pótolni. A víz tehát elengedhetetlen, és érdemes legalább egyet a kocsiban is tartani, ugyanis egy hosszabb utazás során bármikor belefuthatunk egy dugóba. Pontosan tudjuk, hogy a Balaton felé könnyedén előfordulhat, hogy álldolgálni kell az M7 közepén. Ilyenkor életmentő lehet egy adag hűsítő (de még a langyos is) víz.

Van azonban két dolog, melyre érdemes odafigyelni. Az első, hogy a folyamatosan autóban hagyott műanyag palack akár 60°C-ig is felmelegedhet, ezáltal a mikroműanyagok sokkal könnyebben beleoldódnak a vízbe, ráadásul a teának való víz sokkal kevésbé lesz hűsítő másnapra.

A másik hibalehetőséget pedig az alábbi videó mutatja be remekül. A palackban lévő víz ugyanis rendkívül jól koncentrálja a napsugarakat, ezzel pedig akár az ülést is képes kiégetni. Ha pont a megfelelő szögben kapja el, akár órákon keresztül, jóval nagyobb gondunk lesz, minthogy a meleg autóba kelljen majd beszállni.

A megoldás: a friss vizet minden alkalommal pótoljuk, hisz általános esetben úgyis elfogy útközben. Amennyiben mégis benthagyjuk a kocsiban a palackot, tegyük a kesztyűtartóba, az ülés alá vagy olyan helyre, ahol biztosan nem éri majd napfény.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel