Biztonság télen és nyáron – megérkezett az új Pirelli

A Pirelli 2021 tavaszán dobta piacra a legújabb négyévszakos abroncsát, a Pirelli Cinturato All Season SF 2-t. Mivel ezt az abroncsot nálunk is megvásárolhatod, úgy éreztük, ideje, hogy egy kicsit jobban bemutassuk.

A négyévszakos abroncsok kérdésköre elég régóta megosztja az autós és a gumis társadalmat. Sokan szeretik, és úgy vélik, hogy van helye a piacon, míg mások a “mindenre jó, mégis semmire” elv mentén utasítják el a használatát. Szerintünk igenis helye van a piacon a négyévszakos gumiknak, hisz már itthon is észrevehetően enyhébbek a telek, ezzel pedig megnő a lehetősége annak, hogy egy főként városban használt autóra négyévszakos gumikat tegyünk.

Mondjuk a Pirelli Cinturato All Season SF 2-t! Szép hosszú nevet kapott, a Cinturato elnevezés a Pirelli családon belül elfoglalt helyére utal, az All Season-t talán magyaráznunk sem kell, az SF a biztonságra utal, a 2 pedig a generációt jelöli. Ugyan sima SF nem volt korábban, elődjének a Cinturato All Season Plus számít, mely közel 4 évig fut az utakon. A generációváltás nem csupán keverékbeli, de mintázatbeli különbségeket is magával hozott, a négyévszakos Cinturato teljesen megváltozott. Természetesen előnyére!

Új mintázat, új keverék, új előnyök

Az új 3D gyémántlamellák optimális elhelyezkedése és görbülete jobb fékezési hatékonyságot biztosít nedves, száraz és havas körlmények között is. Ráadásul a speciális kilalakításnak köszönhetően ez a teljesítmény a használat során sem csökken drasztikusan, holott ez jellemző a négyévszakos gumiabroncsokra. Mindez azt jelenti, hogy a korábbi Cinturatonál szárazon 3,5m-rel, vizes talajon pedig 1,9m-rel hamarabb képes megállni.

A képeken is feltűnő, egyedi elrendezésű mintablokkok az aquaplanning ellen védenek, a nagy horizontális árkok remekül vezetik el a vizet. Mindezt egy új összetétellel megspékelve egy igazán multifunkcionális abroncsot kapunk: az új polimerkombináció a korábbinál sokkal szélesebb hőmérskélettartományban képes hatékonyan üzemelni, míg a mintázati kialakítás a hatékony vízelvezetésért felel. Ezáltal meleg és száraz, nyirkos és hideg, fagyos hőmérsékleten is képes a maximumot nyújtani!

Mikor használd?

Természetesen mindezt érdemes a helyén kezelni. A Cinturato All Season SF 2 nem nyári és nem téli abroncs. Sosem lesz ugyanolyan jó a nyári melegben, mint egy PZero PZ4 és sosem tapad úgy -15°C-ban, mint egy Scorpion Winter. Éppen ezért a Pirelli igyekezett meghatározni azt, pontosan kiknek lehet tökéletes választás a Cinturato All Season SF 2:

  • Főleg városban vezet
  • Napi munkába járásra használja az autóját (max. 20km az otthon és a munkahely között)
  • Viszonylag alacsony a futásteljesítmény
  • A lakóhelyén nincsenek szélsőséges hőmérsékleti viszonyok (-2°C és +30°C)
  • Kényelmesebb számára ugyanazt az abroncsot használni egész évben

Mindemellett a Pirelli igyekezett stresszmentessé tenni a gumikérdést azok számára is, akik egyszer-egyszer kiugranának külföldre. A Cinturato All Season SF 2 ugyanis megkapta a 3PMSF jelzést, azaz a három hegycsúcsot a hópehellyel, ezáltal akkor sincs gond, ha olyan határon autózunk keresztül, ahol szigorúbb szabályok övezik a téligumi-kérdéskört.

A Pirelli Cinturato All Season SF 2 jellemzően 16-18″ közötti méretekben lesz elérhető, természetesen nálunk is! Jelenleg 11 méretben van raktáron, köztük a népszerű 205/55 R16-ban is!

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel