A Lassa gumi: mit kell tudni a gyártóról?

Manapság már több tucat gumiabroncsgyártó érhető el csak hazánkban, teljesen természetes, ha az ember elsőre azt sem tudja, hogy melyiket válassza. A legfontosabb persze azt nézni, hogy az autónak mire van szüksége, továbbá mely márka rendelkezik a legnagyobb tapasztalattal. A Lassa gumi gyártója is a “régi motorosok” közé tartozik.

A Lassa gumi története

A Lassa egy török márka, ami 1974-ben indult el a Sabanci és Társai csoport jóvoltából. Az 1980-as években társult egy jól ismert, japán vállalatóriással: a Bridgestone Corporationnel. A magas minőség minden egyes termékükön jól meglátszik, elég csak megnézni a Lassa Snoways 215/60 változatot. A gyártása a világ egyik legnagyobb üzemében történik, a Brisa üzeme 350.000 négyzetméteren terül el. A Lassa ma már több mint 50 országban megtalálható, Törökországban vezető szerepet játszanak, de globálisan is elég előkelő helyet foglalnak el.

Persze felmerülhet a kérdés, hogy miért fontos az, hogy egy márka piacvezető egy adott országban, vagy globálisan jó helyen vannak? Mert ez azt jelenti, hogy az emberek és cégek többsége napi szinten használja a termékeiket, azok megbízhatóak és magas minőséget képviselnek.

 

Miben jobb egy minőségi gumi az átlagosnál?

Ahhoz, hogy ezt a kérdést meg tudjuk válaszolni, hátrébb kell lépni egyet és megvizsgálni azt, hogy egyáltalán mire használjuk az abroncsokat? A személyautó gumik több funkciót látnak el. Kezdjük a legegyértelműbbel: a segítségével mozognak az autók, jutnak el A pontból B pontba. A hangsúly azonban azon van, hogy “hogyan” jutnak el. A gumi befolyásolja a vezethetőséget, azt, hogy az autó megfelelően tudjon kanyarodni, reagálni az útviszonyokra, engedelmeskedjen a sofőr “parancsainak”. Nagy szerepet játszik a fékezésben is, mivel ideális felülettel kell rendelkeznie ahhoz, hogy a fékezés biztonságos legyen, valamint ne legyen túl nagy a féktáv sem.

Továbbá a gumi nagy hatással van még a fogyasztásra is, mivel nem mindegy, hogy a motornak mennyi energiát kell ahhoz kifejtenie, hogy megfelelő sebességen tudja tartani az egész járművet. Összességében a gumi felel a vezethetőségért, a biztonságért és a fogyasztásért is. Egy átlagos abroncs is meg tud felelni ezeknek az elvárásoknak, viszont egyáltalán nem mindegy, hogy milyen hatékonyan, valamint mennyi időn át. Itt lépnek képbe az olyan minőségi termékek, mint a Lassa gumi. Sokkal hosszabb ideig bírják, továbbá a hatékonyságuk is magasabb. Mindez azt jelenti, hogy az autó sokkal stabilabb lesz az úton, könnyebb lesz a kanyarodás, valamint a fékezés is biztonságosabb lesz. A benzinfogyasztáson is látni fogjuk azt, hogy helyesen választottunk.

 

Szezonálisan érdemes ellenőrizni a gumik állapotát

Nyakunkon a nyár, ilyenkor már érdemesebb a nyári gumikat felszerelni. Fontos minden egyes szezon kezdeténél ellenőrizni a “tavalyi” szett állapotát. Ez az előbbiekben felsorolt három fő szempont miatt sem mindegy, mivel egy nagyon elhasznált gumiszett nem a legbiztonságosabb választás. Érdemes szakértőhöz fordulni, aki meg tudja mondani, hogy kell-e új szett vásárlásán gondolkoznunk, és ha igen, akkor melyiket válasszuk. Természetesen ott van megoldásként a Lassa gumi, de választhatunk más márkát is.

Az állapot-ellenőrzés nagyon fontos és a legjobb, ha ezt mindig profikra bízzuk. Ha kérdésed van vagy nem tudod, hogyan indulj neki a nyárnak, akkor keress minket bizalommal, és mi segítünk ellenőrizni az autó jelenlegi állapotát, valamint beszerezni a szükséges új gumiszettet.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel