A Forma 1-től az áruszállításig – Pirelli Carrier

A Pirellit abroncsokat elsősorban a sportuatókkal, hatalmas teljesítményű, villámgyors járgányokkal társítjuk. Ám az olasz gyártó más járművekre is gyárt kiváló minőségű abroncsokat: a kistehergépkocsikra.

Ha a világ Top5 gumigyártói közé tartozó Pirelli márkanevet halljuk, elsőként biztosan nem az jut eszünkbe, hogy kistehergépjárművünkre ezt a márkát szereltessük. Leginkább azért sem, mert az olasz gyártó 2010 óta az egyetlen, kizárólagos abroncs szállítója a Forma-1 motorsportnak. Habár kezdetben búvár légzőkészülékeket gyártottak, ma már mindenképpen a prémium kategóriás, felső osztályba tartozó személyautókkal forrt össze nevük.

A Pirelli felismerte, hogy a jó minőségű abroncsokra a teherszállítás szegmensben is igény mutatkozik. Nem kell külön hangsúlyozni, hogy a főként munkára, áruszállításra használt járművek esetében is óriási jelentősége van a minőségi abroncs használatának. Az általában időre történő szállítás miatt a sofőrök többsége állandó rohanásban van, hajtja a gépet, nyilván nem úgy kezeli, mint a saját autót. Az abroncsok sokkal nagyobb igénybevételnek vannak kitéve, mint egy átlag házi használatos magán gépjármű esetén. Ezzel párhuzamosan az üzleti életben kiemelt szerepe van a gazdaságosságnak, az ehhez kapcsolódó üzemanyag fogyasztásnak, melyen egy minőségi abroncs használata igen sokat segíthet.

A Pirelli Carrier

A Pirelli Carrier kisteher nyári abroncsai az optimalizált felépítésnek köszönhetően gurulás közben kisebb ellenállással dolgoznak, ezáltal csökkentve a gépjármű üzemanyag fogyasztását. A kisteherjármű futásteljesítményének növekedését még két további innováció segíti elő: az egyik az abroncs keverék új összetétele, a másik a futófelület kiszélesített profilja.  Ezen fejlesztésnek eredményeként az aquaplaning helyzetek is megelőzhetőek, de ha mégis felúszna a kerék egy vizes szakaszon, akkor is biztosan kezelhető marad a jármű. Fékezésnél pedig lerövidül a féktávolság, lehetővé téve ezzel a balesetek számának csökkenését.

Habár a Pirelli kisteherautókra való nyári abroncsa valóban profi választás, a megfelelő guminyomás és annak folyamatos ellenőrzése erősen ajánlott, hiszen a kifejlesztett technológiák csak így tudnak maradéktalanul megfelelni az elvárt kívánalmaknak.

Természetesen a Pirelli Carrier nyári gumik megtalálhatóak telephelyeinken és webáruházunkban is.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel